Dag 3: Fluisterweide

Vandaag hebben we ons idee verder uitgewerkt. Ten eerste is er de strooiweide, hier kan de familie van de donor het zakje bloemenzaadjes, dat ze krijgen van de faculteit geneeskunde, uitstrooien om hun geliefde te eren. Ten tweede zijn er de zakjes waar de zaadjes in zitten. We willen natuurlijk de families niet een standaard paperen zakje geven. Als laatste onderdeel gaan we een luisterschaal bouwen. Hiermee kan de familie nog een laatste woord zeggen, vertellen, aan de donor. Een tweede fluisterschaal gaat aan de strooiweide van het kerkhof staan zodat de geliefde de boodschap kunnen ontvangen.

Ook hebben we de kans gekregen om even te spreken met de studenten 2de bachlor geneeskunde. We hebben over hun visie in het gebeuren gesproken. Er werd vooral benadrukt hoe dankbaar ze zijn en hoeveel het programma hun al geholpen heeft.