Dag 3 Groep 1- Virga Jesse feesten

De ochtendzon bracht een veelbelovende start van een drukke dag, gewijd aan de voorbereiding van de aankomende Virga Jesse feesten volgend jaar. Het begon allemaal met een boeiende vergadering, waarin we samenkwamen met de drie begeleiders om de verschillende locaties en ontwerpen voor te stellen in één grote groep. Na de bespreking splitste de groepen terug op en veranderden de gekozen locaties in onze tijdelijke werkplekken. Hier werden metingen gedaan en schetsen gemaakt, wat ons een beter begrip gaf van de ruimtes die we zouden gebruiken. Het was opwindend om te zien hoe de plekken ons inspireerden en hielpen om de functies ervan beter uit te werken. Met waardevolle input van de begeleiders begonnen de ontmoetingsplaatsen steeds concretere vormen aan te nemen.

Verder trokken we de straten op om lokale bewoners en handelaars te ontmoeten en te ondervragen over de bekendheid van de Virga Jesse feesten in de buurt. Aangezien het feest slechts om de zeven jaar plaatsvindt, zijn de nieuwe bewoners mogelijk minder op de hoogte zijn van deze traditie.

In de namiddag werden taken verdeeld op basis van materiaal en ontwerp, nadat de locaties waren goedgekeurd. Dit was het moment waarop de eerste ontwerpen echt vorm begonnen te krijgen. De contouren van onze creatieve visies werden steeds scherper, en we waren enthousiast om te zien hoe onze ideeën tot leven kwamen.

Het hoogtepunt van de dag was zonder twijfel de succesvolle zoektocht naar de materialen die we nodig hadden. Dit gaf ons een gevoel van voldoening en optimisme, wetende dat we op de juiste weg waren om de Virga Jesse feesten tot een groot succes te maken.

Kortom, deze dag was een spannende reis vol vooruitgang en inspiratie in de voorbereidingen voor de Virga Jesse feesten. We kunnen niet wachten om te zien hoe onze plannen zich verder ontvouwen en dit prachtige evenement tot leven brengen.

Schets Zuidzicht
Vergadering met de begeleiders
Schetsen op locatie