DAG 1 tot 4 – De Oranje Loper

Op dag 1 hebben we kennisgemaakt met ons live project op de universiteitscampus in Diepenbeek. Een hub voor wandelaars en fietsers. We zijn met zijn allen op tocht geweest door het bos om de nieuwe wandelpaden te ontdekken. Onze conclusie was een tekort aan signalisatie naar ons faculteitsgebouw.

De tweede dag hebben we de knelpunten onderzocht waar signalisatie ontbreekt, zowel voor onszelf als voor andere voorbijgangers hier op campus. Dit hebben we gedaan door met kalkpapier op het grondplan de wegen aan te duiden hoe we naar de campus komen (te voet, fiets, auto en bus). Daarna zijn we alle knelpunten gaan bezoeken en hebben we enkele voorbijgangers geïnterviewd wat zij vinden van de vindbaarheid van onze faculteit.

Het belangrijkste knelpunt dat naar boven kwam is het punt waar het toekomstige platform van de trampbushalte komt richting de faculteit Architectuur. Vanaf hier is de onze faculteit niet goed zichtbaar en is de ingang nogal omslachtig.

Op de derde dag hebben we feedback gekregen van de begeleiders. Hierbij de vraag: kunnen we de hoofdingang bereiken vanaf het platform in een rechte lijn? We openen de groene omgeving om een glimp op te vangen van de faculteit nog voordat je het pad betreedt. Het pad gaat een oranje kleur krijgen als verwijzing naar onze faculteit en trekt je aandacht naar de ingang.

Vandaag dag 4 zijn we gaan experimenteren buiten met rood afzetlint om het pad te visualiseren. Tijdens het uitzetten van het pad kwamen vast te zitten aan de trappen van de hoofdingang. We willen het pad rolstoelvriendelijk maken dus er zou in te toekomst een extra platform voorzien moeten worden om dit te kunnen realiseren. Hoe het er in de toekomst zal uitzien ga je kunnen zien op een plexiglas plaat waar hier een tekening van staat op gegraveerd.