DAG 1: KICK OFF

Vandaag is de start van de twee weken durende Live Projects!

De dag begon met een introductie van de Live Projects op de faculteit van UHasselt. Na de introductie leerden we elkaar kennen en verdeelden we de taken onderling. Daarna hebben wij een bezoek gebracht aan het gemeentehuis van Houthalen-Helchteren. Hier kregen we een uitgebreide toelichting van Maatontwerpers over de toekomstvisie van de Noord-Zuidverbinding, met aandacht voor de trage wegen in Helchteren waarrond wij zullen werken. 

Vervolgens zijn we doorgereden naar De Pastorie, onze uitvalsbasis. Dit is de plek waar we ons de komende dagen zullen vestigen om aan het Live Project te werken. Bij aankomst werden we verwelkomd door een aantal personen die instaan voor het onderhoud en de organisatie binnen de Pastorie. Ze vertelden ons over hun toekomstvisie en de doelstellingen van het gebouw en de omgeving.

Na deze uitleg werden we meegenomen op een rondleiding door de tuin van de Pastorie. Het was opmerkelijk om te zien hoe er zich een oase van rust kon bevinden naast zo’n drukke weg.

Voor ons project gaan we ons focussen op het Begijnenplein, waaraan we morgen een bezoekje gaan brengen!