Dag 4: Door weer en wind

Vandaag kwamen we goed voorbereid naar school, inclusief stevige laarzen om onze toekomstige ontmoetingsplaats te verkennen. Deze locatie omvat een vijver, wat betekent dat gewone schoenen niet geschikt zijn om hier op ontdekking te gaan. Daarna keerden we terug naar de klaslokalen om verder te werken. We deelden onszelf in verschillende groepen om efficiënter te zijn. Een deel van ons werkte aan het filmproject, terwijl anderen begonnen met interviews af te nemen bij medestudenten en een professor. Ons doel was om te kijken hoe zij dachten over de hoofdingang van het architectuurgebouw. We ontdekten al snel dat veel eerstejaars niet eens op de hoogte waren van het bestaan van deze ingang. De studenten die wel op de hoogte waren van de hoofdingang, vonden deze nu ook niet bepaald gezellig. 

Na deze fase gingen we verder met het uitwerken van ons ontwerp. We verzamelden rond de tekentafel en begonnen enerzijds plannen te maken om onze ontmoetingsplaats visueel te presenteren. Anderzijds concentreerden sommigen zich op de plannen en gingen anderen op zoek naar wat geschikt materiaal kunnen zijn. In de tussentijd namen we contact op met de technische dienst van Diepenbeek aangezien we planten moeten snoeien om de vijver weer zichtbaar te maken. We vroegen hen om een bosmaaier te lenen, maar helaas mogen ze geen materiaal uitlenen. We probeerden op goed geluk opnieuw bij de stad Hasselt en wachten momenteel op hun antwoord.

Een ander aspect van ons project is het creëren van zitplaatsen op de ontmoetingsplaats. We kwamen op het idee om oude fietsbanden te gebruiken, omdat we deze gratis kunnen verkrijgen en het ook milieuvriendelijk is vanwege het hergebruik van materialen. Tijdens een wandeling naar de fietshersteldienst aan de universiteit van Hasselt, waar we naar binnenbanden zochten, ontdekten we een container vol verschillende pallets. Deze bleken perfect te zijn voor het maken van ons platform en kregen meteen toestemming deze te gebruiken. Hoewel het heel erg hard aan het regenen was, moesten we deze toch meteen uit de container halen. De container werd later op de dag weggehaald, dus legden we deze alvast klaar op onze toekomstige ontmoetingsplaats.