Dag 4 Groep 1 – Virga Jesse feesten

Onze dag begon in volle vaart met een wirwar van activiteiten, waaronder het creëren van maquettes, schetsen en een video. We doken diep in de ontwerpen om ze tot in de puntjes te verfijnen. Het was cruciaal dat de twee locaties voor onze pitch visueel duidelijk zijn voor onze begeleiders en de actoren. Daarom zijn we begonnen met het maken van maquettes voor elke locatie. Zuidzicht werd op schaal 1/75 gereproduceerd, terwijl de muur aan de Provincietuin op schaal 1/50 werd gemodelleerd. Op deze manier konden we onze ontwerpen direct integreren in de werkelijke ruimte, waardoor onze ideeën voor het eerst tastbaar werden.

Elke locatie heeft zijn eigen uniek verhaal, wat betekent dat de functies die we bedachten nauw verbonden zijn met de specifieke locatie. We werkten hard om de plekken verder te verfijnen en te concretiseren, met behulp van schetsen om de beoogde sfeer weer te geven.

In de ochtend kwam onze begeleider, Peter Firman, langs om te horen hoever we gevorderd waren. Hij gaf ons waardevolle tips en was tevreden met de voortgang die we hadden geboekt.

De klok tikte snel, want vrijdagavond staat onze eerste pitch gepland. Voor deze belangrijke presentatie moeten we een video maken. Samen met groep 2 werken we aan het samenstellen van deze video. Dit betekent dat we de hele dag bezig waren met het verzamelen van de juiste beelden en het bevragen van mensen. Deze interviews helpen ons om een dieper inzicht te krijgen in de Virga Jesse feesten en hoe mensen deze ervaren.

Gedurende de dag zijn er afbeeldingen afgedrukt om onze werkruimte op te fleuren en ons te inspireren. Er werden foto’s, schetsen en mindmaps gebruikt om onze creatieve energie te stimuleren en onze ideeën tot leven te brengen. Het was een dag vol intense creativiteit en samenwerking terwijl we ons klaarmaakten voor de spannende pitch van de Virga Jesse feesten.

Video maken

Maquette maken

Bespreking met Peter