Dag 4: Pitch Please

Pitch day, de dag om onze eerste ideeën te pitchen. 

Vandaag zijn we zoals gewoonlijk gestart met een gezamenlijk moment waar we even alles bespreken. De commentaren van de begeleiding van woensdag hebben we onder handen genomen en hier zijn we verder mee aan de slag gegaan. We hebben beslist om de groep weer op te splitsen om de gehele wijk nog beter in kaart te brengen en nog een beter zicht te krijgen op onze locatie. Zo zijn we verschillende openstaande garageboxen tegengekomen met telkens een ander gebruik van de ruimte. Deze verschillen hebben we vastgelegd en meegenomen naar onze brainstormsessie. 

Na alle informatie te bundelen en te laten bezinken kwam er een AHA-moment, namelijk de TOOLBOX. Deze toolbox dient om de problemen die voorbije dagen ondervonden hebben in de wijk op te lossen. Dit idee kan ‘in-out-on’ de garageboxen gebruikt worden. Door verschillende configuarties kan er telkens voldaan worden aan specifieke noden in verschillende delen van de wijk. Met dit project willen we een prototype creeën die een positieve invloed geeft op Kolderbos.

Voor de nodige materialen hebben een bezoek gebracht bij de uitleendienst in Waterschei, helaas is uit dit bezoek niks bruikbaars gekomen. Hiernaa hebben we verder rondgebeld en verschillende plaatsen gevonden waar we deze materialen kunnen afhalen.

Nu was het tijd voor al onze losse ideeën tot één geheel te brengen. Dit door middel van concepttekeningen, schetsen, diverse kaarten, een concrter logo en ons afgewerkt filmpje. Met deze elementen hebben we een laatste begeleidingmoment gehad om zo een rode draad te trekken doorheen onze presentatie. Om ons groepsgevoel te versterken zijn we pizza’s gaan halen om deze samen op te eten. KLAAR VOOR ONZE PITCH!

Na een productieve dag en een geslaagde pitch zijn er enkele nog op avond verkenning vertrokken, de een al wat meer goesting dan wat ander (“oh jullie zijn zo een kl**tzakken”). Hierdoor zien we onze locatie in een ander daglicht, met een achterdochtiger gevoel. 

Klaar om met ons idee aan de slag te gaan!