Dag 5 Groep 1 – Virga Jesse Feesten

De dag begon met een enorme dosis energie, want het was de dag van de pitch voor de Virga Jesse Feesten. Er waren nog enkele belangrijke details die afgerond moesten worden voordat het project gepresenteerd kon worden. De ochtend stond in het teken van het voltooien van de twee maquettes. Nadat de omgevingsmaquette was afgerond, was het tijd om de ontwerpen naadloos in het geheel te integreren.

Elke locatie had zijn eigen unieke kleur, die rechtstreeks verwees naar het feest. Zo is Zuidzicht gehuld in het betoverende blauw en de Provincietuin straalt in rood. In de maquettes verwerkten we deze kleuren om de verbinding met het feest helder te maken.

Daarnaast vond er nog een laatste interview plaats, dat zeer leerzaam bleek te zijn. Alle benodigde beelden waren vastgelegd en konden worden gebruikt om de video af te ronden. Om het verhaal nog duidelijker te maken, werden enkele schetsen gemaakt om de gesproken woorden te versterken.

Met de voltooide maquette in de hand was het enige wat restte het afronden van de video. Als groep werden ook de voorbereidingen die volgende week van start zullen gaan besproken, omdat we daadwerkelijk zouden beginnen met de bouw van één van de twee locaties. Onze voorkeur neigde op dat moment naar het verder uitwerken van Zuiderzicht.

Tegen half zes was het grote moment aangebroken waar beide groepen een hele week hard naartoe hadden gewerkt. Omdat het vrijdagavond was en wij de laatste groep waren die hun pitch presenteerde, wilden we dit spannende moment een leuke touch geven. We hadden drankjes en hapjes voorbereid om van de gelegenheid een plezierig en gezellig moment te maken.

De video werd zeer positief ontvangen, en ook de verdere uitleg bij de maquettes was een succes. Onze harde werk werd duidelijk gewaardeerd en we kregen goedkeuring om volgende week daadwerkelijk aan de slag te gaan met het uitwerken van Zuiderzicht. Groep 2 kreeg eveneens positieve feedback, waardoor de hele groep tevreden was en we werden beloond voor ons harde werk.

Nu is het tijd om het weekend te gebruiken om alles even te laten bezinken en om verder te zoeken naar materialen, zodat we maandag met volle energie kunnen beginnen met de daadwerkelijke bouw !

Laatste voorbereidingen afmaken

Conceptmaquette Provincietuin
Conceptmaquette Zuidzicht