Dag 6: Ready, set, go

Week 2, op naar de finish.

Zoals we vorige week elke dag startte, begonnen we ook vandaag weer met een snelle overview van de dag. Onze verschillende taken werden duidelijk genoteerd en zo werd de groep weer onderverdeeld in verschillende teams. Om deze dag goed te laten verlopen kwam onze begeleider Ruth Stevens in de ochtend even langs om alles met ons door te nemen en ons nog enkele tips mee te geven. Na dit moment was het echt tijd om in actie te schieten.

Eén team is naar de school (GO basisschool, Europaschool) in de buurt gegaan. Hier hebben we het 6e en 2eleerjaar ontvangen om een aantal paletten kleur te geven. In verschillende kleine groepjes gingen de kinderen aan de slag om hun eigen stempel te zetten op dit project. Zo willen we de kinderen ook echt betrekken in het maken van de ontmoetingsplaats voor de wijk. Van deze schildersessies kwamen niet alleen vuile kleren, maar ook hele mooie resultaten. Wij kunnen alvast niet wachten om deze vorm te geven.

Ondertussen waren ook de andere teams druk aan het werk. De gevel van de garageboxen kreeg zijn eerste en tweede verflaag om zo onze boxen goed te laten opvallen. Niet alleen de bakstenen, maar ook de poorten werden geverfd voor een beter geheel te creeëren.

Het overbodig stuk draad die deels rond de speeltuin stond, hebben we weggehaald. Omdat we de speeltuin nog steeds volledig moesten voorzien van omheining hebben we gebruik gemaakt van treillage en heidepalen, die we tussen het poortje en de haag plaatste. Deze ingreep zorgde voor een open gevoel en kwam er een betere connectie tussen onze garageboxen en braakliggend stuk. Een echte verbetering!

Een deel van ons project bevindt zicht op de garageboxen, hiervoor moeten onze trap en balustrade contructief sterk genoeg zijn. Met wat puzzelen, stapelen en uittesten hebben we het plan voor de trap uitgedacht. Hierbij kwamen de opinies van onze begeleiders Peter Firman en Frank Vanden Ecker goed van pas. Een deel van de balustrade is gecontrueerd en bevestigd aan het dak.  Hierbij willen we alvast de lokale schrijnwerker Serkan heel erg bedanken voor alle hulp. Niet alleen bezorgde hij ons materialen en gereedschappen, maar hielp hij ook heel de dag mee met het bouwen en meedenken. Serkan is dus een enorme steun in dit project!