Dag 6: Van hoog gemikt naar natuurlijke rust

Na het weekend, waarin we beseften dat ons oorspronkelijke idee misschien wat te ambitieus was, zijn we vandaag teruggekeerd naar de tekentafel. We hebben nagedacht over manieren om onze constructie eenvoudiger te maken. Vervolgens zijn we teruggegaan naar de locatie waar het project gerealiseerd zal worden: hier zal je op het einde van ons project een wandelpad dat doorheen een wadi leidt terugvinden. Wanneer je het wandelpad volgt, kom je bij een stilteplek terecht. Het exacte ontwerp van het wandelpad moest nog worden bepaald, dus hebben we dit gemarkeerd met touw en erna planken gelegd om het te visualiseren. We besloten om het pad smal te laten beginnen, zodat bezoekers rustig kunnen aankomen en meteen het gevoel van de rustige plek ervaren. Bovendien hebben we ervoor gekozen om het pad organisch te laten meelopen met het terrein, wat het een meer natuurlijke effect uitstraalt. Nadat de route was bepaald, zijn we begonnen met de bouw van de onderstructuur waarop later de planken zouden worden bevestigd. De rest van de dag bestond voornamelijk uit zagen, meten, passen en schroeven. Aan het einde van de dag hebben we de volledige onderbouw voltooid. Morgen gaan we verder met de bouw van de twee trappen en het bevestigen van de planken aan het hout.