DAG 6 – DE EERSTE STEEN

25 september 2023 – Groep 2

Tijdens het weekend werd er doorheen België gereden, op zoek naar bakstenen, snelbouwstenen en Ytongblokken. Alle materialen werden verzameld in de garagebox die we ter beschikking kregen van de pastorie. Laura maakte een grote gedetailleerde tekening van de grotere omgeving rondom onze site.

En maandag zijn we gestart met volop te bouwen. Verschillende composities werden uitgewerkt. Muurtjes werden gebouwd en terug afgebroken. Twee composities werden vervolgens gemetseld en geplaatst op specifieke plekken langs de trage wegen.

Ook kregen verschillende stenen leuke kleurtjes. Tijdens de speelstraat op woensdag willen we graag met de kinderen zelf ook iets bouwen. Hierdoor werd nog extra materiaal gezocht, en gevonden bij particulieren en Paesen. Ook werd er spelmateriaal opgehaald voor het evenement zelf. Het was een lange dag, maar we zijn al goed vooruitgegaan op onze planning!