Dag 7: AfgeTRAPt

De dag begon met het bevestigen van de planken aan de onderstructuur van het wandelpad. Aangezien er hoogteverschillen zijn vanaf het gras tot aan het wandelpad en vanaf het wandelpad tot aan onze rustige plek, hebben we na het bevestigen van de planken een trapconstructie gebouwd. We streefden naar eenvoud in de constructie, aangezien een deel van deze constructie zichtbaar zou blijven. Nadat de constructie was voltooid, hebben we de planken aan de trapconstructie bevestigd. Vervolgens wilden we de ingang nog duidelijker maken, dus verzamelden we takken om rond enkele palen te vlechten, waardoor de ingang een natuurlijk accent kreeg.

Aangezien ons doel was om een rustige plek te creëren, hebben we contact opgenomen met Veerle Smeers, verantwoordelijk voor stille plekken aan de Universiteit van Hasselt. Ze bezocht ons vandaag en gaf enkele nuttige tips voor verdere verbeteringen. Ze prees ook onze keuze van locatie en hoopte dat deze behouden zou blijven in de toekomst.

De dag eindigde met het opsplitsen van onze groep in twee teams. De ene helft begon met het maken van meubels voor de rustige plek, met als startpunt het creëren van een zitbank. Het andere team, geïnspireerd door de vlinders die we tijdens het bouwen zagen, begon met het ontwerpen van vlinderhuizen.