Dag 8 Groep 1 – Waar dromen zachtjes stromen

Op woensdag 27 september was het eindelijk zover: de langverwachte dag van ons live project. Niet alleen moesten we de hele installatie op locatie bouwen, maar ’s avonds stond ook ons eigen evenement gepland. Met een starttijd van 19 uur was het van essentieel belang dat alles tot in de puntjes was voorbereid.

De dag begon vroeg, en alle onderdelen werden naar de locatie vervoerd. Hier moesten nog stalen draden aan de hoepels worden bevestigd. Daarnaast hebben we de spankoorden getest op een lagere hoogte om er zeker van te zijn dat alles goed zou werken. Net toen alles gereed was, arriveerde de hoogtewerker. Deze hadden we nodig omdat we onze installaties aan een bestaand paviljoen moesten ophangen, dat zich op een hoogte van 7,30 meter bevond. Het werd duidelijk dat wij, de studenten, zelf in de hoogtewerker moesten staan om alles op te hangen. Dit was een onvergetelijke en opwindende ervaring die we niet snel zullen vergeten. De installatie verliep soepel dankzij onze sterke groep die goed met elkaar communiceerde. Ondanks de uitdaging van de wind die de doeken deed wapperen, waren we zeer tevreden met het eindresultaat. Voor het eerst zagen we onze ideeën tot leven komen in de echte wereld.

Op donderdagochtend om 09:00 moest ook het filmpje worden ingeleverd, maar we wilden graag beelden van het evenement in het filmpje verwerken. Na de inspanningen met de hoogtewerker zijn we meteen begonnen om het grootste deel van het filmpje af te maken. Om 18 uur hebben we als groep samen pizza gegeten bij onze installaties om even op adem te komen.

Om 19 uur begon ons evenement, en we waren blij verrast door de grote opkomst van verschillende mensen met uiteenlopende achtergronden. Zowel personen van de Uhasselt, medestudenten, buurtbewoners als toevallige voorbijgangers waren aanwezig. We hadden drankjes voorzien en het live optreden van Jarne Meurs maakte de avond compleet. Het was een gezellige avond, en iedereen was laaiend enthousiast. Onze ontmoetingsplaats voldeed aan zijn doel: mensen samenbrengen.

“Dromen die Zachtjes Stromen” is een project waar we terecht trots op zijn. Het was een dag en avond vol prestaties en verbindingen, en we kijken met een warm gevoel terug op deze bijzondere ervaring.