Dag 8: bouwen

Het is nog vroeg in de ochtend wanneer we de handen uit de mouwen steken. De zon werpt lange, warme stralen op onze gezichten en we zijn klaar om te werken. We leggen de materialen bij elkaar; stoelen, boomstammen, takken, kinderkopjes, en gaan aan het werk.

We tekenen de cirkels op de grond die ons concept vormen. Daar komen later houtsnippers in die gaan dienen als verkeersvertragende elementen.

We zagen ook boomstammen tot de hoogte van stoeltjes, en bevestigen daaraan de leuningen van eiken stoelen die we vonden op tweedehands. Om het project wat leven te geven, schilderen we de leuningen in een felle blauwe kleur. De andere boomstammen vormen we om tot speeltuigen; tot trapjes, ladders en loopbalken. Ook hier maken we gebruik van de felle blauwe kleur.

Het centerpiece van het project is de vuurkorf. Oguzhan nam een oude ton mee waar we een vuurkorf van maken. We maakten hierbij ook een driepikkel, waar een rooster aan gehangen kan worden en zo als grill kan dienen.