Dag 1: de kille koer

We werden om 9u verwacht aan het onthaal van het OPZC in Rekem waar we werden
ontvangen door Eva en Lotte, zij leidden ons rond op de campus en begonnen direct op de afdeling waar we de binnentuin van gaan aanpakken, al leek deze eerder op een kille koer. Hier zagen we ook al enkele bewoners van deze afdeling. Verder zagen we de manege, de therapie-lokalen, de opslagplaatsen met allerlei materialen en het mooie groene domein.

Op het domein kwamen we een oude serre tegen die al direct als eerste inspiratie bron diende. De rondleiding eindigde met een korte kennismaking met de therapeuten van de afdeling en een zoektocht naar een uitvalbasis voor de komende 2 weken. Op deze locatie maakte we even kennis met elkaar en begonnen we met z’n alle een aantal eerste ideeën te schetsen aan de hand van de materialen die we tegenkwamen tijdens de rondleiding.