Dag 5 – It’s raining ideas

Buurtpark Hekers – ’Trial and error’

Na de totstandkoming van ons idee voor het project, zijn we vandaag begonnen aan de voorbereidingen voor het finaal toonmoment. De toolbox, bestaande uit een plan van de nabije omgeving rond het buurtpark, kan variabel ingezet worden naargelang de voortgang van de dialoog. Door middel van de wegneembare en opbouwende huizen, kan het thema ‘verdichting’  in al zijn facetten besproken worden en de collectieve meerwaarde benadrukt worden.

Ondanks de regen, hebben we de bamboe-installaties uitgetest. Deze kleurrijke structuur geeft een fysieke representatie van hoe bepaalde plaatsen er verdicht zouden kunnen uitzien in de wijk. Na meerdere  pogingen, is het ons gelukt voor de stevigste  structuur te achterhalen. De uitvoering van deze structuur kunt u bezichtigen morgen in de Gemberstraat vanaf 10u. 

Wij zijn alvast benieuwd voor u te ontmoeten en met u een gesprek, over de verdichting van uw wijk, te starten ! Tot morgen !

 

Woonzorgcentrum Zonnebloem – Trage weg of trage rivier? Wat drijft hen? 

We begonnen vol enthousiasme aan onze week met een online begeleidingsmoment met Lieve Custers. Waarna we ons ontwerp ook finaal konden maken en konden beginnen aan de uitvoering. Toch kreeg onze ochtend al snel wat meer spanning… Zo blijkt dat transport regelen voor de materialen geen evidentie is. Dus zijn wee te samen op zoek gegaan naar een creatieve oplossing.

Even later vertrokken we naar onze projectsite. Hier begonnen we aan het verwijderen van de wildgroeiende netels, maar dit uiteraard niet zonder enige kriebel hier en daar. We spraken verschillende passanten aan en nodigden hen uit voor ons evenement. Omdat onze trage weg zich stilaan begon om te vormen tot een trage rivier besloten we onze werkdag hier te eindigen en ons te focussen op het werk in drogere oorden. We lasten een contactmoment in met het woonzorgcentrum en bespraken hier verschillende zaken waaronder de opslag van onze materialen, het verwijderen van het groenafval en een participatief plan tussen de bewoners van het woonzorgcentrum en de nabijgelegen kleuterschool. Niet veel later zonderden we ons binnen af om nog te werken aan de presentatie-video en een laatste, duidelijk inplantingsplan te ontwerpen waarbij ook de uitwerking besproken werd. Tot slot eindigden we onze dag met 6 hongerige maagjes en het opstellen van een dagplanning voor morgen om er weer zo efficiënt mogelijk in te vliegen.