Dag 7: Work in progress

Vandaag staat er weer en drukke dag op de planning, dus is het van belang om onze dagelijkse ochtend bespreking te houden. Na de bespreking werden de teams onderverdeeld en vlogen we erin.

We begonnen met het verslepen van de geschilderde paletten van de school naar de garageboxen. Met deze geschilderde paletten bouwen we onze trap die ons naar het dak van de garageboxen brengt. Doordat deze trap een kleurrijk statement wordt, besloten we de witgeschilderde gevel ook wit te laten. De tredes voor de trap werden ook al klaargemaakt, verstevigd en geschuurd, zodat deze gebruiksklaar zijn. De ballustrade op het dak van de gargeboxen is vandaag grotendeels afgewerkt, zo kunnen we morgen de finisching touches aanbrengen. 

Eén team is naar de Hubo gegaan om OSB-platen te kopen voor onze toolboxen die in de garages komen te staan. Met deze platen reden ze door naar de universiteit om ze op maat te laten zagen. Eens alles op maat gezaagd was keerden ze terug om ze op onze plek in elkaar te steken. Vandaag werden er al 22 toolboxen gecreeërd, een grote vooruitgang! 

Op ons braakliggend terrein waren de werkmannen van Croes bezig om het terrein vlak te en strooiklaar te maken. We hebben ze gevraagd om eerst het stuk te behandelen waar wij op willen werken, dit stuk ligt het dichts bij de garageboxen. Dit deden ze met plezier, zodat wij morgen kunnen beginnen met het plaatsen van onze zitelementen op het braakliggend terrein.

We ondervonden dat onze plek nog wat kleur en leven miste, dus hadden we het idee om een kijkje te gaan nemen in het Genker plantencentrun. Samen met Joachim kozen we de toepasselijke plantjes en bloemetjes uit. Het Genker plantencenturm was zo gul om ons niet alleen €100 te sponseren, maar ook een aantal bloemen gratis mee te geven. Hiervoor bedanken we Genker plantencentrum met deze samenwerking!

Niet te vergeten was het team video en media die in het wijkcentrum druk aan het werken waren. Bij de video kwam veel kijken, de boodschap die duidelijk moest zijn, het concept en proces uitleggen en het eindresultaait. Zo hebben ze al de verzamelde videofragmenten bekeken en uitgezocht. Ook hebben ze nog enkele interviews afgelegd om mee in het filmpje te steken. De video is nog niet af, maar toch zeker al een goed begin. Er werd niet alleen aan de video gewerkt, maar ook onze website begon leven te krijgen. 

We eindigde de dag met een kleine overview, zodat we er morgen weer tegenaan kunnen gaan!