dag 6 – onze ‘Frank’ is gevallen, we weten nu hoe het ‘Peter’ kan

Buurtpark Hekers  –  Let’s meet !

Wat een spannende dag ! Vandaag begonnen we aan de gesprekken over het concept ‘verdichting’ rond het buurtpark in de Gemberstraat. Na de verschillende pogingen van gisteren, kregen we de bamboe-structuur redelijk snel in elkaar. Het zorgde voor een kleurrijke installatie die de buurtbewoners aantrok voor de dialoog te starten.

Tijdens de opbouw van de installatie, kregen we wat onzekere maar nieuwsgierige blikken. Eens de toolbox en installatie gereed stonden, benaderden we voorbijgangers om deel te nemen aan het gesprek. Dankzij de uitgedeelde flyers van het project en de buurtbewoners die elkaar herkenden, kregen we verscheidene en talrijke reacties. Enkele bewoners waren voorstander van het verdichten met mate en zagen de meerwaarde die hier uit kan voortkomen, andere benadrukten hun verlangen naar privacy en begunstigden hun alleenstaande woning.

Het waren zeer aangrijpende en leerrijke gesprekken. Wij zien jullie graag morgen vanaf 10u aan Hekers voor de dialoog verder te zetten !

 

Woonzorgcentrum Zonnebloem – Niet om op te ‘scheppen’, maar…

Onze zesde dag was al direct een productieve dag. We werkten het plots gestopte werk van gisteren af en maakten zo een doorgang doorheen het hek en haalden al het afval uit de bomen. Terwijl haalde een ander deel van onze groep al het materiaal van de groendienst. Na meerdere keren op en af te rijden, konden we samen aan onze sjorring beginnen. Na onze meest avontuurlijke kant in te zetten, kregen we bezoek van Peter en Frank voor een begeleiding ter plaatse. Ook zoals we zelf al ervaarden, blijkt het bouwen in ‘real life’ toch vaak in contrast te staan met de oorspronkelijke ideeën op papier. We ronden onze dag af met het maken van concrete plannen voor morgen, onze laatste werkdag, en belonen ons harde werk met een smakelijke pizza.