Dag 6 – ideeën krijgen vorm

Maandag 25/09/2022

Na een deugddoend weekend zijn we klaar om er terug in te vliegen. Beginnen doen we met een online nabespreken van de pitch die vrijdag plaatsvond. Samen met begeleiders Frank en Roel bespraken we welke richting we verder uitgaan en wat de belangrijkste zaken zijn.  Hierna was het tijd om terug naar onze uitvalsbasis te vertrekken in Neerglabbeek.

Vandaag hadden we twee grote taken waarbij we ons in teams opsplitsten. Enerzijds gingen we opnieuw aanbellen bij verschillende huizen in Neerglabbeek. Deze keer gingen we op weg met gerichte vragen. We wouden namelijk te weten komen of er buurtbewoners producten of diensten aan te bieden hadden.  Deze willen we in kaart brengen om zo ontmoetingen uit te lokken.

Anderzijds werd er gewerkt aan het ontwerp van onze uiteindelijke realisatie. Deze zal 3 hoofdfuncties bevatten. Ten eerste een interactieve kaart waar de diensten, producten,.. op geplaatst kunnen worden. Ten tweede omvat het een ruilkast en ten derde herbergt het ook een zitfunctie.

Verder werd er ook nog naar mogelijke materialen gezocht, zo konden we al enkele paletten gaan ophalen. Verder werd er ook een afspraak gemaakt om morgenvroeg nog enkele paletten en ander materiaal te halen