‘Een eerste aanraking met het ZOL’

TEAM ZOL_DAG 1

Op de allereerste dag van het Live Project ‘WegenWerken’ kregen wij een korte introductie op de Thor site in Waterschei. Op deze site hebben de mensen van ConstructLab een interessant project gebouwd dat ze ‘The Arch’ noemen en waar wij gedurende het Live Project te gast zullen zijn.

Er werd ons in de introductie verteld op welke locaties wij precies zouden werken en onze groep heeft volop gekozen voor het ZOL. De site van het ziekenhuis Oost-Limburg ligt als het ware als een eiland in het groen, afgesloten van zijn omgeving. Om wat meer kennis te vergaren over deze locatie, kregen we in de namiddag een rondleiding van architect Bas Romgens. Zo kwamen we te weten dat er op deze site, naast het ziekenhuis, ook andere boeiende gebouwen liggen namelijk het kinderpsychiatrisch centrum, een kinderdagverblijf en campus LiZa. We vonden het meteen een uitdaging om rond het ZOL op zoek te gaan naar verbindingen met de omliggende wijken. We eindigden de dag dan ook met een ambitieuze wandeling door het bos.

IMG_1568  IMG_1538