‘Op pad doorheen de Stiemerbeekvallei’

TEAM TUIN VAN BETTY_DAG 1

In de voormiddag van de eerste dag hebben we uitleg gekregen over het Live Project 1718 gekregen. Hier werden de 3 locaties: ZOL, Kolenspoor en Tuin van Betty toegelicht. Er werd ons eveneens duidelijk gemaakt hoe wij het project moeten aanpakken, hoe we de interviews in kaart moeten brengen. Hiernaast is er een korte presentatie gegeven over The Arch. Deze werd voorbije maanden op de Thor site gebouwd. In een groep van acht studenten vormen wij een groep die de Tuin van Betty en omgeving gaan analyseren.

In de namiddag verkenden we de buurt rond de Stiemerbeekvallei. We wisten al dat deze vallei als een groene ader doorheen de stad Genk loopt. Ter hoogte van de Vennestraat wandelden we doorheen de vallei om te onderzoeken hoe deze plek werkt en hoe mensen deze ervaren.
We bezochten ook de Tuin van Betty die gelegen is nabij de Vennestraat. Deze moestuin heeft een rijke variatie aan groenten -en fruitsoorten, kruiden en bloemen die samen met bewoners en vrijwilligers gekweekt worden. Het is vooral door de ontmoetingen die op deze plek ontstaan dat deze tuin zo waardevol is. Daarna verkenden we de andere kant van de vallei waar we het moeras overstaken via het Knuppelpad. Allen waren we verrast door de prachtige natuur die daar verscholen lag.

IMG_20170912_151220