DAG 9: DE LAATSTE LOODJES

Vandaag merkten we dat de vermoeidheid bij iedereen stilaan binnen sloop. We starten rustig onze dag en sturen twee groepen weg om op zoek te gaan naar extra (goedkope) aankleding. In de action vonden we meterslange sfeerlichtjes, in de kringloopwinkel heel wat kadertjes.

Ondertussen begonnen de metselaars reeds aan de volgende muur. Met oude betonnen dallen die we in de tuin vonden en enkele bakstenen die over bleven konden we een extra bankje aan de vuurput metselen. De rand van de vuurput zelf wordt ook nog eens opgehoogd en waterpas getrokken zodat niemand over uitstekende stoepstenen kan vallen. De paden richting het schuurtje in het midden van de tuin worden geritseld en ontdaan van de laatste struik wortels en onkruid. Ook het schuurtje zelf wordt opgeruimd, waarbij we een leuk rond tafeltje ontdekken dat later in de keuken zal gezet worden.

De open plek aan de vijver heeft nog de meeste aandacht nodig. Restanten van planten blijven uit het niets opduiken, waardoor we veel tijd moeten steken in het omscheppen en -keren van de grond. In de kweekbakken ontdeden we ons van de laatste wortels en voegden we mestkorrels toe, waarna we de viooltjes konden planten. Dit zorgt meteen voor heel wat kleur en vrolijkheid in de open plek.  

Op het stukje rechts van de Pastorie, dat grenst aan de buren, maakten we een klein open plekje waarrond we de heide planten. De rest van de heide konden we een plaats geven in de serre. In en rond de kweekbakken maakten we geulen zodat bezoekers van de tuin op het slotevent zelf een bloembol kunnen planten en een eigen steentje kunnen bijdragen. 

In het huis zelf worden de laatste aanpassingen gedaan. In de keuken wordt een houtskoolschets gemaakt van de ruimte erlangs, als een soort doorkijkluik. Kleine decoratie-elementen worden toegevoegd aan de ruimtes om een finishing touch te geven.

Allemaal voelen we aan dat het project op een einde loopt. Op het einde van deze voorlaatste dag kunnen we vol verwachting en spanning naar morgen naar huis gaan.